Intâlnire metodică a profesorilor consilieri din judeţul Prahova la Şcoala nr. 1 Boldeşti- Scǎeni

02Dec09

Intâlnire metodică a profesorilor consilieri din judeţul Prahova la Şcoala nr. 1 Boldeşti- Scǎeni “Să ne adunăm este începutul, să rămânem împreună este un progres, să muncim împreună este un succes.” Henry Ford Pe 22 noiembrie 2009 Cabinetul Scolar de Asistenţă Psihopedagogică din Scoala cu clasele I-VIII nr.1 Boldeşti – Scăieni a găzduit întâlnirea metodică a profesorilor consilieri din Judeţul Prahova. Cercul pedagogic al profesorilor consilieri a fost o noutate, în primul rând pentru profesorii şi învăţătorii din şcoală şi, în al doilea rând pentru profesorii consilieri, anul 2009 fiind anul în care s-a înfiinţat cercul pedagogic al consilierilor şcolari şi a fost inclus în Calendarul activităţilor metodice al ISJ Prahova. Participarea a fost prin urmare, numeroasă pentru că au fost prezenţi 27 de consilieri şcolari din tot judeţul Prahova (Ploieşti, Urlaţi, Mizil, Slănic Prahova, Sinaia, Comarnic, Câmpina, Plopeni, Vălenii de Munte) şi aproximativ 20 de profesori şi învăţători din Scoala cu clasele I-VIII nr.1 Boldeşti – Scăieni. Din partea ISJ Prahova a participat doamna Vasilica Comişel, inspector pentru ştiinţe socio-umane, de la CJRAE Prahova a venit domnul Silviu Lazăr, director al CJRAE, iar din partea Scolii nr.1 Boldeşti – Scăieni , doamna Ioana Petcu – director şi doamna Marcela Neacşu – director adjunct. Intâlnirea a fost structurată pe trei tipuri de activităţi astfel:

1) O oră demonstrativă de consiliere pentru elevi, moderată de doamna profesor consilier Simona Ionescu (CJAP Prahova). La această activitate au participat elevii clasei a IV-a A, institutor Camelia Stroe – Bibescu;

2) O oră demonstrativa de consiliere a cadrelor didactice în echipa cu profesorii consilieri, moderată de doamna profesor consilier Raluca Nica (CSAP Boldesti – Scaieni).

3) O evaluare a întregii zile, moderată de doamna profesor consilier Mariana Badea (profesor coordonator CJAP Prahova). Dincolo de aspectele pur metodice, informaţiile si schimbul eficient de idei, întreaga activitate a stat sub semnul “echipei”, cooperării între consilierul scolar si cadrele didactice ale scolii. Mesajul cu care au plecat toti a fost acela că profesorul consilier este mai întâi de toate un profesor – resursă, permanent la dispoziţia elevilor, părinţilor si cadrelor didactice.

Consilier scolar, Raluca Nica CSAP Scoala cu clasele I-VIII nr.1 Boldesti – Scaieni

Advertisements


No Responses Yet to “Intâlnire metodică a profesorilor consilieri din judeţul Prahova la Şcoala nr. 1 Boldeşti- Scǎeni”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: